Bezienswaardigheden

De regio Zillertal biedt ontelbare bezienswaardigheden en uitstapjes in de zomer naar de Tiroolse cultuur, kristalwerelden, kunst en natuur.

Ontdek de omgeving van Zillertal Arena
Ontdek de omgeving van Zillertal Arena

Neem een grote stap terug in de tijd met de stoomtrein van het Zillertal. Geniet van alle details van de omgeving en maak een ritje met een snelheid van 30 kilometer per uur! Beleef met de stoomtrein het Zillertal van zijn mooiste kant. De Zillertaler bergweg met een totale lengte van 48 km behoort tot de mooiste Alpenwegen van Oostenrijk. In het Natuurparkhuis Zillertaler Alpen is een moderne en speciaal op gezinnen afgestemde expositie. Het is een interactieve expositie waarbij je dus wel mag aanraken en je op zoek gaat om de verdwenen expedities in de Zillertal Alpen op te sporen.

Sterrenwacht

De sterrenwacht in Königsleiten is een onvergetelijke ervaring voor veel mensen die hun eerste blik nemen door een telescoop. Je ziet bijvoorbeeld bizarre maanlandschappen, de ring rond Saturnus en schitterende sterrenhopen die je zintuigen meenemen naar andere werelden. De Krimmler watervallen, Oostenrijkse natuurmonument, zijn wereldwijd één van de meest attractieve bezienswaardigheden.

Stuwmeer Durlaßboden

In de zomermaanden (eind juni tot eind augustus) is het frisse bronwater van het stuwmeer Durlaßboden in Gerlos opgewarmd tot een comfortabele 21°. Je kunt in het stuwmeer zwemmen, waterfietsen of peddelen, maar ook zeilen en surfen bij Zeilschool Gerlos. Kinderen kunnen spelen op het speeltuintje langs het meer terwijl er eten klaar wordt gemaakt op de barbecue.