Konigsleiten

hoogstgelegen dorpje in de Zillertal Arena

Königsleiten

Königsleiten is op 1.600 meter het hoogstgelegen dorpje in de Zillertal Arena - een ideale bestemming voor wintersporters met de skipiste en skilift naast de deur. Königsleiten ligt op 15 minuten rijden van Gerlos (10 km) en op 968 km rijden van Utrecht (10 uur reistijd).

Wintersport

Het gastvriendelijke Königsleiten is zonder twijfel, net zoals het hele skigebied Zillertal Arena, absoluut sneeuwzeker. Midden in het dorp is een sleeplift met een leuke oefenpiste voor beginners en kinderen. Voor veel accommodaties in Königsleiten geldt dat je kun skiën tot aan de voordeur. Met de Dorfbahn gondel vanuit Königsleiten ben je snel op de top van 2.250m waar je kunt kiezen uit diverse blauwe en rode afdalingen. 

Après-ski

Après-ski in Königsleiten is niet zo uitbundig als in Gerlos. Er zijn genoeg restaurants, cafés en bars om gezellig te eten, drinken en feesten. De twee bekendste zijn de Hannes Ski Alm en de schimbar de Kings Bar bij hotel Ursprung. Wil je helemaal losgaan, dan zou je een taxi naar Gerlos moeten nemen.

Pistekaart Königsleiten

Pistekaart zillertal Interactieve pistekaartPistekaart skigebied zillertal Arena
139 km piste totaal
33 km blauwe piste 27 %
99 km rode piste 71 %
7 km zwarte piste 5 %
Dal: 580 m - Hoogste punt: 2.505 m
11 gondels | 22 stoelliften | 18 sleepliften
958 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:12 uur

Zomer

Königsleiten is in de zomer ideaal om te ontspannen en vrij te zijn van het dagelijkse stress. Plan een ontspannen of actieve fiets of mountainbike tocht om de omgeving te verkennen. Voor degenen die meer avontuur zoeken, kun je onder andere canyoning, paragliden of wildwater tubing. Er zijn vele excursies in de omgeving van Königsleiten om de natuur, cultuur en het gebied te ontdekken. Vergeet niet om het Planetarium te bezoeken om de sterrenpracht van dichterbij te bekijken. Een bezoek aan de hoogste waterval van Europa, de Krimmler Wasserfälle, mag niet ontbreken. Königsleiten heeft volop keuze aan activiteiten!

Plattegrond Königsleiten

Königsleiten ligt op 967 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:25 uur. Königsleiten ligt op een hoogte van 2.315 meter.