Wintersporters

Sneeuwzeker en bruisend

In Gerlos kun je rekenen op een goed pak sneeuw

Gerlos

De winter in Gerlos is pas compleet als er een dik pak sneeuw ligt en dat is ook bijna altijd het geval. Het in het op 1.300 meter hoog gelegen bergdorp. Iedereen die vanaf de bergen over het witte dal uitkijkt wordt meteen verliefd op de schoonheid die zich hier laat bewonderen. Maak het mee en kom naar Gerlos!

Sneeuwzeker dorp

Gerlos ligt tussen Zell am Ziller en Königsleiten. Bij binnenkomst is door de hutten, restaurants en sneeuwbars de gezelligheid al direct voelbaar. Het dorp is smal en lang en heeft één rechte weg met enkele zijstraten. Met de Isskogelbahn en de nieuwe Dorfbahn bereik je snel en comfortabel de pistes. Vanwege de gunstige ligging van Gerlos op 1.300 meter is sneeuwzekerheid niet zomaar een belofte maar een garantie zoals ze daar zeggen. Voor freestyle-skiërs en snowboarders heeft Gerlos het speciale park "Snowpark Gerlos". Het park bevindt zich bij de Vorkogel-lift, een park dat je zeker moet proberen!

Kinderen leren skiën

Op de Latschenalm in Gerlos vind je een mooi kinderland met onder andere lopende banden en diverse blauwe pistes. Het kinderland ligt op 1.900 meter waardoor je er altijd goede sneeuwcondities aantreft. Je komt hier in één keer met de Isskogelbahn vanuit Gerlos. De kinderpistes zijn er al voor kinderen vanaf 3 jaar. Er worden diverse kinderprogramma’s georganiseerd waarbij er aan het eind een spannende skiwedstrijd is voor de kinderen. De kinderprogramma’s worden aangeboden met de mogelijkheid om kinderen ’s middags binnen te laten spelen en te verzorgen. Skiles reserveren

Après-ski

De beruchte après-ski van Gerlos mag niet ontbreken na een lange dag skiën of snowboarden! Gerlos combineert Oostenrijkse après-ski met Hollandse gezelligheid. Direct tegenover de Isskogelbahn vind je Luigi’s Turbo Bar waar de gezelligheid tot na het avondeten duurt. Andere populaire tenten zijn de Cin-Cin en de Little London. In Luigi’s Turbo Bar en Little London kun je je uitleven tot in de late uurtjes op de dansvloer en/of aan de bar. Je kunt doorgaan met feesten tot je erbij neer valt!

Pistekaart Gerlos

Pistekaart zillertal Interactieve pistekaartPistekaart skigebied zillertal Arena
139 km piste totaal
33 km blauwe piste 27 %
99 km rode piste 71 %
7 km zwarte piste 5 %
Dal: 580 m - Hoogste punt: 2.505 m
11 gondels | 22 stoelliften | 18 sleepliften
958 km v.a. Utrecht | reistijd: 9:12 uur

Zomer

Gerlos heeft in de zomer genoeg te bieden voor jong en oud. Zo kun je deelnemen aan het ‘Bergaktiv-programma’ of ‘Aktiv Wellness’ programma. Het Bergaktiv programma omvat uitgebreide berg- en wandelactiviteiten en bij Aktiv Welness gaat het erom je gezondheid en welzijn te bevorderen door actief bezig te zijn op de berg. Het Durlaßboden stuwmeer heeft in de zomer een aangename temperatuur van 21°C. Je kunt onder andere zwemmen, zeilen, surfen of ontspannen op het grasveld rondom het meer. Andere activiteiten in Gerlos zijn golf, tennis en squash of vissen. Gerlos heeft in de zomer voor ieder wat wils!

Plattegrond Gerlos

Gerlos ligt op 958 km rijden vanaf Utrecht en de reistijd bedraagt 10:15 uur. Gerlos ligt op een hoogte van 1.300 meter.