Gerlos (1.300m)

De winter in Gerlos is pas compleet als er een dik pak sneeuw ligt. Iedereen die vanaf de bergen over het witte dal uitkijkt wordt meteen verliefd op de witte schoonheid die zich hier laat bezichtigen. Maak het mee en kom naar Gerlos!

Mooie afdalingen in Gerlos!
Mooie afdalingen in Gerlos!

Sneeuwzeker dorp

Gerlos ligt tussen Zell am Ziller en Königsleiten. Bij binnenkomst is door de hutten, restaurants en sneeuwbars de gezelligheid al direct voelbaar. Het dorp is smal en lang en heeft één rechte weg met enkele zijstraten. Met de Isskogelbahn bereik je het skigebied. Vanwege de gunstige ligging van Gerlos op 1.300m is sneeuwzekerheid niet zomaar een belofte maar een garantie zoals ze daar zeggen.

Wintersport

De gezelligheid, skiën en snowboarden zijn niet het enige wat Gerlos zo'n geliefde wintersport bestemming maakt. De locatie is geweldig voor winterwandelingen, langlaufen, paardrijden, rodelen, paragliden en nog veel meer. Kortom, een geweldige gelegenheid om tot rust te komen of juist het avontuur op te zoeken.

Er zijn een aantal kinderpistes voor kinderen vanaf 2 jaar. Er worden kinderprogramma’s georganiseerd waarbij er aan het eind een skiwedstrijd is voor de kinderen. De kinderprogramma’s worden aangeboden met de mogelijkheid om kinderen ’s middags binnen te laten spelen en te verzorgen.

Voor freestyle-skiërs en snowboarders heeft Gerlos het speciale park "Snowpark Gerlos". Het park bevindt zich bij de Vorkogel-lift, een park dat je zeker moet proberen!

Après-ski

De beruchte après-ski van Gerlos mag niet ontbreken na een lange dag skiën of snowboarden! Gerlos combineert Oostenrijkse après-ski met Hollandse gezelligheid. Direct tegenover de Isskogelbahn vind je Luigi’s Turbo Bar waar de gezelligheid tot na het avondeten duurt. Andere populaire tenten zijn de CinCin en de Little London. In Luigi’s Turbo Bar en Little London kun je je uitleven tot in de late uurtjes op de dansvloer en/of aan de bar. Je kunt doorgaan met feesten tot je erbij neer valt!

Plattegrond Gerlos

Zomer

Gerlos heeft in de zomer genoeg te bieden voor jong en oud. Zo kun je deelnemen aan het ‘Bergaktiv-programma’ of ‘Aktiv Wellness’ programma. Het Bergaktiv programma omvat uitgebreide berg- en wandelactiviteiten en bij Aktiv Welness gaat het erom je gezondheid en welzijn te bevorderen door actief bezig te zijn op de berg. Het Durlaßboden stuwmeer heeft in de zomer een aangename temperatuur van 21°C. Je kunt onder andere zwemmen, zeilen, surfen of ontspannen op het grasveld rondom het meer. Andere activiteiten in Gerlos zijn golf, tennis en squash of vissen. Gerlos heeft in de zomer voor ieder wat wils!