Vrouw computer

Corona update

Veilig en plezierig op vakantie in Zillertal Arena

Corona informatie Zillertal Arena

Op deze pagina leest u alle actuele corona informatie voor een veilig en plezierig verblijf in Zillertal Arena. Daarnaast geven wij u tips over het flexibel boeken van uw accommodatie en leest u wat u allemaal online kunt regelen om zo weinig mogelijk in de rij te moeten staan voor o.a. skiles, skiverhuur en skipas.

Corona update Oostenrijk

Wintersport 2021-2022 boeken

Natuurlijk kunnen we niet wachten om weer op wintersport te gaan en zeker na het gemiste seizoen is de behoefte aan een ski-vakantie extra groot. Reisorganisaties zijn extra flexibel als het gaat om geld-terug-garanties omtrent COVID-19. Lees de boekingsvoorwaarden van: Sunweb, TUI, Summit Travel, Wintertrex, Travelski, Prijsvrij, Chalet.nl, Belvilla en Villaforyou.

Maatregelen Oostenrijk komend winterseizoen

Komend skiseizoen mogen exploitanten van skiliften alleen mensen vervoeren die zijn ingeënt tegen Covid-19, negatief zijn getest of recent de ziekte hebben doorgemaakt. Deze bewijzen zijn al verplicht in de horeca. Er zullen in de liften geen afstandsregels of capaciteitsbeperkingen meer gelden, terwijl dat afgelopen seizoen nog wel het geval was. Om dat mogelijk te maken voert Wenen voor de liften een mondkapjesplicht in. De mondkapjes moeten van medische FFP2-kwaliteit zijn. Verder is besloten dat après-ski onder voorwaarden is toegestaan. Voor de meest actuele informatie, check de website van de Rijksoverheid. Voor de terugreis naar Nederland is er geen testbewijs of quarantaine noodzakelijk.

De toegangsregels samengevat.
Denk er aan dat in Oostenrijk de 3-G-regel van kracht is. Dit wil zeggen dat je ofwel getest, gevaccineerd of genezen moet zijn. Vanaf 1 juli aanvaardt Oostenrijk het digitale Covid-certificaat ("groene paspoort") van de EU. 

Nieuwe regeling voor gevaccineerde personen: vanaf 15 augustus is een volledige vaccinatie vereist voor de toegang tot horecabedrijven, toeristische bedrijven en bedrijven voor vrijetijdsbesteding - de eerste vaccinatie is niet langer voldoende. (Voor vaccins waarvoor twee vaccinaties nodig zijn, geldt dit vanaf de dag van de tweede vaccinatie. Voor vaccins die slechts één vaccinatie vereisen, geldt dit vanaf dag 22. Hetzelfde geldt voor herstellende personen die eenmaal zijn gevaccineerd).

De voorschriften voor geteste en herstelde personen blijven van kracht - het 3-G bewijs (getest, hersteld of gevaccineerd) is van toepassing.

Meer informatie voor toeristen lees je op de site van de Oostenrijkse overheid - www.bmlrt.gv.at

Actueel reisadvies Nederlandse overheid (kleurcode)
Bekijk de actuele kleurcode op www.nederlandwereldwijd.nl/oostenrijk

Regel zoveel mogelijk online

  • Koop uw skipas online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de loketten.
  • Boek uw skiles online zodat u niet in de rij hoeft te staan bij de skischool bureaus
  • Huur uw ski's online. Uw skiset wordt klaargezet, de doorlooptijd in de winkel is veel korter én online ski's huren is voordeliger.

Happy & Safe

We kijken er allemaal erg naar uit om u de komende winter weer bij ons in de Zillertal Arena te verwelkomen en verzekeren u, dat we er alles aan zullen doen om ervoor te zorgen dat u een ontspannende tijd en een 'veilige' vakantie bij ons heeft, geheel volgens het motto "Happy & Safe". De komende winter roept bij ons allemaal veel vragen op, die we natuurlijk allemaal graag beantwoorden. We hebben de belangrijkste informatie, richtlijnen en geplande maatregelen rond COVID-19 in het skigebied, in de skischool, in de horeca/skihutten/après-ski en in de accommodaties voor u samengevat.

VEILIGHEID IN HET SKIGEBIED

COVID-19-gedragscode bij de kabelbanen in het Zillertal

De afgelopen maanden zijn er grote veranderingen geweest. Wereldwijd wordt ons leven beïnvloed door COVID-19. Veiligheid en de persoonlijke gezondheid van elk individu staan nóg meer centraal - ook in het denken en handelen van onze kabelbaanmaatschappijen. Wij werken volgens de voorschriften van de Oostenrijkse regering, die een reeks maatregelen ter bescherming van alle gasten en werknemers heeft getroffen.

Volgens de huidige regelgeving van de Oostenrijkse regering vallen kabelbanen onder de regelgeving voor het openbaar vervoer. Een veiligheidsafstand van 1 meter moet altijd worden aangehouden, maar dit kan bij grote drukte minder zijn. Overal waar de afstand van 1 meter niet kan worden aangehouden, moet een mondkapje worden gedragen. Dit geldt ook voor alle wachtrijen en het kassagedeelte. In de cabines van de kabelbanen, bij de stoeltjesliften en bij de sleeplift (dubbele beugel) moet in elk geval een mondkapje worden gedragen.

Met inachtneming van de momenteel geldende voorschriften en aanvullende veiligheidsmaatregelen zijn wij ervan overtuigd dat u met 180 kabelbanen en liften en op 542 kilometer piste met voldoende veilige afstand ontspannen en veilig kunt skiën in het Zillertal!

(GRATIS) ANNULEREN EN VOORWAARDEN

Boekt u uw accommodatie bij een ANVR aangesloten touroperator (zie overzicht hieronder) dan heeft u recht op uw geld terug indien de Nederlandse overheid code oranje of rood vaststelt voor uw bestemming. Daarnaast bieden veel touroperators extra flexibele voorwaarden indien u zelf kiest om te annuleren of om te boeken. Meer informatie over annuleren vind je op Consumentenbond.nl en voor actueel reisadvies (kleurcodes) ga je naar Nederlandwereldwijd.nl. Bijna alle touroperators hanteren de reis- en annuleringsvoorwaarden van de ANVR.

Wettelijk kader ANVR bij verschillende reisadviessituaties

  • Code oranje en rood: De organisator kan de reis niet uitvoeren. Klant heeft recht op terugbetaling.
  • Code geel: De organisator kan de reisovereenkomst uitvoeren. Klant heeft geen recht kosteloos te annuleren.
    Lees meer op www.anvr.nl